Advies over fotostudio artikelen: alles wat je moet weten

Om tot de juiste belichting voor jouw foto te komen, moet je rekening houden met een aantal zaken. Daarnaast kun je de belichting op verschillende manieren optimaliseren. Welke soort lampen en accessoires je in verschillende situaties gebruikt, lees je hier.

Van belang bij de belichting

Bij het maken van de perfecte opname is de belichtingsdriehoek van groot belang. Iedere hoek staat voor één factor die de belichting van een foto-opname beïnvloedt. Allereerst heb je de sluitertijd die staat voor de tijd waarin het licht de kans heeft op de sensor van de camera te vallen. Ten tweede is de ISO-waarde van belang. Deze waarde staat voor de lichtgevoeligheid van de sensor in de camera. Tot slot is de laatste factor in de belichtingsdriehoek het diafragma. Het diafragma is onderdeel van je camera en bepaalt hoeveel licht er in je lens valt. Wil je meer leren over de belichtingsdriehoek zodat jij de juiste keuze kunt maken uit het fotostudio-assortiment van Frank? Lees dan nog even verder.

  1. Ontdek het belang van de belichtingsdriehoek

De beste belichtingskeuze

Wanneer je start met fotograferen kom je er al snel achter dat een goede belichting hierbij essentieel is. Met een cameraflitser kun je mooie resultaten bereiken, maar soms is het beter om te kiezen voor externe verlichting. Afhankelijk van het effect dat je met jouw belichting wilt bereiken kun je kiezen voor een bepaald soort lamp of flitser. Bij Frank heb je de keuze uit studiolampen, studioflitsers en cameraflitsers. Hier vind je een beetje extra uitleg over welk type verlichting jij het beste kunt gebruiken voor het effect dat je wilt bereiken.

  1. Ontdek hier de beste manier van belichten voor jou

Informatie over fotostudio accessoires

Door het combineren van verschillende verlichtingsbronnen kun je al erg veel belichtingseffecten creëren. Wil je de mogelijkheden nog verder uitbreiden, maar weet je niet hoe? Hier legt Frank uit welke fotostudio accessoires er zijn en wat je ermee kunt doen. Met de fotostudio-accessoires van Frank zorg je eenvoudig voor een optimale belichting. Daarnaast vind je in het assortiment accessoires zoals afstandsbedieningen voor flitsers, statieven en externe adapters. Dergelijke accessoires maken het jou als fotograaf nog makkelijker.

  1. Lees verder om de juiste keuze te maken